Bambu lähti tänään kaverini Minnan mukaan viikonlopuksi jänismetsälle. Toivottavasti kelit suosivat ja tyttö pääsee ajolle!

Lento sen sijaan on ollut levossa, kun keskiviikkona alkoi yskiä hieman ja kirsusta vuoti kirkasta nuhaa. Nyt ei ole enää yskinyt, mutta tänään ei vielä ainakaan pahemmin ulkoilla. Sen sijaan Lento aloitti tänään haukkupanta koulutuksen. Lentolla on tapana haukahdella kimakalla äänellään rapusta tai yläkerrasta kuuluvia ääniä. Haukkupanta tehoaa parhaiten pienellä pennulla ja ennen kuin haukkuminen on ehtinyt muodostua tavaksi, joten toivotaan, että lento ottaa nopeasti opikseen...

Maanataina olin agilityssä molempien koirien kanssa; Bambu teki vain pientä radan pätkää ja keppejä, jotka sujuivat muuten paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Lento meni jo vähän kaarella olevasta putkesta ja pelkällä ohjauksella! Hienosti! Lisäksi Lento sai ottaa tuntumaa puomin pintaan kävelemällä maahan nostettun puomin alastulon päällä.

Muuten ollaan Lenton kanssa joka päivä vähän tokoiltu ja sivulle tulo alkaa sujua jo niin, että pientä oma-aloitteisuutta on nähtävissä. Ei siis tarvitse niin perusteellisesti ohjata kädellä alusta loppuun. Sivulle tuloa ollaan harjoiteltu seinän vieressä koko ajan, että perusasennosta tulisi mahdollisimman kaunis heti alusta alkaen. "Seuraaminen" on myös nyt hypännyt askeleen eteenpäin, niin ettei Lento koko ajan enää hypi namikäteen vaan kävelee aikas nätisti ne muutamat askeleet vierellä ennen palkkaa, ja kontakti on myös aika hyvä, välillä vilkuilee maahan. Bambun tehotreeninä on ollut jo useamman viikon kaukokäskyt, tai oikeastaan niissä maasta istumaan nouseminen. Vaikka tätä joka aterialla harjoitellaan, ja muutenkin, niin jos siirryn puolta metriä kauemmas hiissaa Bambu takamuksen ylös, eikä nouse etupäällään...oppiikohan se koskaan??? Olisi pitänyt kiinnittää tähän huomiota jo pentuna, mutta minkäs teet. Nooh, Bambun vahvuus ei toko ehkä ole muutenkaan, mutta en myöskään halua luovuttaa, kun on kerran jonkun asian opettamisen aloittanut!