1239171442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään oli koirilla pitkä työpäivä, kuten minullakin. Molemmat odottelivat aamulla ensin autossa luennon ajan ja sitten oli vuorossa meillä reippailla eläinlääkäriopiskelijoilla koiran yleistutkimusharjoitukset. Bambu toimi ensin mallikoirana, jonka jälkeen Minna pääsi Bambua käpälöimään. Lento sen sijaan pääsi Marian ja Laurin käsittelyyn. Molemmat käyttäytyivät hienosti, vaikka Lento vähän vinkuikin, kun odotusajat olivat pitkiä. Hyvää harjoitusta varsinkin pennulle tuollainen kaikkien kolkkien kopelointi! Injektioita emme sentään omilla koirilla vielä harjoitelleet, vaan uhriksi joutuivat pehmolelut :) Lopuksi punnitsin molemmat koirat, jotka ovatkin nyt samanpainoisia: 12,5kg.

Iltapäivällä Lento pääsi riuhumaan pellolle Tican, Bonon ja Ansun 14 viikkoisen pennun Repen kanssa. Lento osoitti myös vesikoirataipumuksensa ja hyppäsi jokeen kahdesti niin että vesi roiskui!

Illalla Bambu oli mukanani vielä koirahierontakurssilla. Kurssi oli todella hyvä! Lopussa ohjaaja kävi vielä jokaisen koiran yksitellen läpi etsien ongelmakohtia. Bambu sai kehuja hyvästä lihaksistosta ja selkäkin oli ohjaajan mielestä oikein hyvä, joten agility ei ole ainakaan vielä sitä rasittanut. Tässä kurssin pääpointit, joissa osassa on kyllä parantamisen varaa. Myös hieronnan ja venyttelyt aioimme ottaa kotona käytäntöön, ainakin niin paljon kuin vaan ehtii.

  • Liikunnan pitää olla monipuolista! Kiipeily, uinti, rappujen meneminen etu- ja takaperin, sekä erilaiset temput otetaan Bambulla säännöllisemmin ohjelmaan. Muutenhan meillä aika tasaisesti ollaankin sekä irti, että hihnassa ja sekä metsässä, että tiellä.
  • Viikossa yksi lepopäivä, jolloin vain puolet normaalilenkeistä. Joskus pitäisi myös pitää oikea loma ilman lajitreenejä, muulloinkin kuin juoksun aikana...
  • Alkuveryttely: Yleisverryttely 45min ennen treenejä kävelyä ja juoksua. Lajikohtainen verryttely 10min ennen treenejä. Lihaksia voi myös hieroa (taputella ja ravistella) ennen suoritusta.
  • Loppuverryttely: ensin hengähtäminen ja juomista, Sitten hölkkää ja lopuksi kävelyä yhteensä n. 15-30min.
  • Venyttelyt n. tunti treenien jälkeen. Palauttavan kevyen hieronnan voi tehdä myös aina treenien ja kisojen jälkeen vaikka seuraavana päivänä olisi taas treenit. Ei kuitenkaan samana päivänä ennen treenejä.