Vuosi alkaa Pietarsaaressa; ainoat seuralaiseni täällä Bambu ja Lento (vähän hiljaisia juttukumppaneina, mutta hyviä kuuntelijoita) poseeraamassa "omalla pihalla", taustalla teurastamo :)

 

Tavoitteita 2010

Bambu:

Viime vuoden tavoitteet Bambun osalta taisivat täyttyä aika hyvin, jee! Noustiin kakkosiin ja saatiin MVA, vain pentusuunnitelmat menivät uusiksi ja siirtyivät hamaan tulevaisuuteen...Uudelle vuodelle pitää tietysti asettaa myös kovat tavoitteet :D joten:

Agility: Noustaan kolmosiin! Bambulle radalla lisää raivokkuutta, mutta myös hallittavuutta. Opetellaan muutamat uudet ohjaukset (poispäinkäännös ainakin) ja vahvistetaan takaaleikkauksia, kun niitä on joissain kohdissa pakko tehdä kuitenkin.

Muut: Bambu saakoon vapautuksen tokosta :) mutta tehdään sitä huvikseen silloin kun ehditään. Viime aikoina Bambu ainakin on ollut hepuli-innokas tokoilemaan, varmaan koska ei olla sitä paljoa tehtykään. Jälkeä haluasin tehdä enemmän ja kunnolla...

Olen opettamassa Bambulle temppu-venyttely-koordinaatio-lihaskunto-ohjelmaa ja sitä lupaamme tehdä useamman kerran viikossa samoin kuin opetella uusia hauskoja temppuja kunnon ylläpitämiseksi.

Käytän Bambun myös lonkka-, kyynär- ja selkäkuvissa, toivottavasti lompakko antaa myöten.

Lento:

Lento on oppinut niin paljon ensimmäisenä vuotenaan! Mutta paljon on opittavaa edelleen...

Agility: Päästään starttaamaan mölleissä kesän lopulla, ehkä jo virallisissakin kisoissa tämän vuoden puolella...? Lentolle radanlukutaitoa, irtoamista ja tarkkuutta. Hienoja ohajauksia ehditään opettelemaan myöhemminkin, nyt on pääasia että valssit ja takaaleikkaukset sujuvat, esteet tulee suoritettua oikein ja itsevarmuus paranee.

Muut: Tokossa pitäisi ottaa se seuraava askel; seuraaminen pidemmäksi, paikallaolot pidemmäksi, jättöliikkeet, nouto... Tunnistusnoudossa ja esineiden etsimisessä maastosta Lento osoittaa selvää lahjakkuutta, joten tätä pitäisi jotenkin lähteä viemään eteenpäin. Opeteltaisiinko tunnari? Vai joku esineruutu metsässä? Dummyjen etsintää lintukoira tyylillä...? Vaikka mitä pk-lajeja olisi myös kiva koettaa Lenton kanssa, jos aikaa ja seuraa vain olisi... Ainakin pk-jälkeä. Näyttelyihin Lento pääsee ennen kesää Hannelen kanssa ja ehkä minunkin kanssa. Tähän mennessä Lento on oppinut seisomaan kauniisti "vapaana", vähän pitää vain häntää tukea ylös. Ravaaminen hihnassa on vielä vähän vaiheessa...voisiko tuomari arvostella koiran liikkeet siitä kuinka korkeita loikkia se pystyy ottamaan?

Myös Lento pääsee lonkka- ja kyynärkuviin, toivottavasti mahdollisimman pian. Ja toivottavasti tulokset ovat hyvät :) peukut pystyyn!

Arki: Lento pääse yli epäluuloisuus vaiheestaan, jossa haukutaan, muristaan ja uhitellaan kaikelle vieraalle. Yksinoleminen vieraassa paikassa (esimerkiksi täällä Pietarsaaren mökissä) ei saisi aiheuttaa kauheaa "paniikkikohtausta". Hihnassa riukkumisen on myös loputtava nyt kokonaan. Ainoastaan valjaissa Riston kanssa juostessa saa vetää niin paljon kuin jaksaa :D

Kuuraparta tuiskutukka...