Meidän perheeseen on viime viikkoina adobtoitu uusia keinoja, koulutusmetodeja ja kalliita turkinhoitotuotteita ja tuloksia on jo havaittavissa; kaksijalkaisten henkinen tasapainoisuus on lisääntynyt huomattavasti! Omistamme ehkä sittenkin kohtuulisen normaalin, ehkä hieman tavanomaista vilkkaamman, mustan tyttökoiran, emmekä pyörremyrskyä muistuttavaa hallitsematonta jokapaikantäystuhoa, jonka turkin loputtomat ja tyhjästä ilmestyvät takkupesäkkeet ovat vallanneet.

Dappi on vaivuttanut Lenton suorastaan zenmäiseen olotilaan. Tai ei nyt ehkä kuitenkaan, mutta mitään ei ole enää hajotettu sen jälkeen, kun dappi laitettiin pistorasiaan! Lento lepäilee muutenkin enemmän, eikä ole kokoajan hyörimässä ja touhuamassa...ah niin ihanaa. Bambuakin dappi varmasti rentouttaa, koska on tainnut vanne kiristää Bambunkin päätä hieman tuon murrosikäisen hulivilin kanssa.

Lenton treenit koostuvat tällä hetkellä lähinnä paikallaolosta ja itsehillinnästä. Mukaan olemme ottaneet koira-zen harjoitukset, jotka ovat sujuneet loistavasti. Zenistä tuntuu olevan Lentolle huomattavaa apua sen ymmärtämiseen, että jos käsketään paikoilleen, niin siitä ei liikauteta tassua senttiäkään vaikka omistaja juoksentelisi ympärillä tai agilityeste olisi edessä. Nyt olemme aloittaneet seisomisen kanssa harjoitukset (istu ja maa sujuvat hyvin) ja Lento alkaa osata nousemisen istumasta seisomaan ja pysähtyy aika hyvin liikkeestä seisomaan. Treenien yhteydessä saa tietysti myös leikkiä villisti, joten ei Lentonkaan elämä ihan pelkkää tylsää paikalla pysymistä ole :) Muuten Lento harjoittelee edelleen hihnassa kulkemista ja ihmisten tervehtimistä tassut lattiassa jne. oppiikohan se ikinä...?

Eilen paremman tekemisen puutteessa (tai sitä vältelläkseni) perehdyin sitten olan takaa turkinhoitoon ja löysin kasan vinkkejä ja ohjeita oikeiden turkkirotujen näyttelygurujen sivuilta ja sitten eikun hommiin. Lento sai (Huom, oikealla tekniikalla suoritetun) pesun törkykalliilla Isle of Dogin shamppoolla ja munankeltuaisella, kuivattelut, föönaukset ja puunaukset sekä hoitotuoteet turkkiinsa ja vielä vähän takkujen selvittelyä illan päätteeksi. Pitäisiköhän suosiolla kuskata Lento johonkin koirien kampaamoon, kun alkaa epäilyttää että kotona käytetty aika + tuotteet tulevat yhtä kalliiksi :D no, nyt on aika nätti turkki tytöllä, jota kelpaa katsella. On se vieläkin hapsuisen näköinen ja takut varmaan ilmestyvät viimeistään huomenna takaisin, mutta toivo elää vielä että työn tulos kestäisi edes viikon.

Pikkuprinsessa ja kukkulan kuningatar