Lenton kanssa oltiin sunnuntaina KKK:n tokossa ensimmäisellä varsinaisella koulutuskerralla. Tehtiin sivulletuloja, paikallamakuu, vähän seuraamista ja aloitettiin seisominen sekä maahan-istu tekniikan harjoittelu noin kaukokäskyjä silmällä pitäen. Välillä kävin ihan vaan leikkimässä Lenton kanssa. Yritin vahvistaa myös sivulla pysymistä ja kontaktia häiriköimällä toisessa kädessä olevalla pallolla. Heitin myös palloa ja vapautin sitten Lenton hakemaan sitä pienen odotuksen jälkeen. Lento oli ihan mahtava! Paikallamakuussa kävin palkkaamassa tosi usein vielä, koska häiriö on aika suuri. Maasta istumaan nouseminen on hankalaa ilman ihmeellisiä hyppyjä ym. mutta todella rauhallisella namiohjauksella onnistuu... Yleisesti ottaen Lenton kanssa oli tosi kiva tokoilla! Vire oli tosi hyvä koko treenin ja oli hauskaa.

Olkkaritreeninä ollaan nyt tehtykin sitten noita istumaan nousuja, sivulletuloja, sivulla maahanmenoa (meinaa kellahtaa kyljelleen...) ja seisomista. Seisominen tuntuu olevan koiralle "ei mikään asento", joten sisäistämisessä saattaa taas vähän kestää, kuten Bambunkin kanssa. Eikä Bambu muuten vieläkään osaa nousta istumasta seisomaan, vaikka liikkeestä jääkin oikeaan asentoon :) Lisäksi ollaan Lenton kanssa Susanin innoittamana aloitettu "find the line" -harjoitukset. Eli nyt ihan aluksi Lento odottaa istualtaan (kuten lähdössä) ja vien lelun lattialle kauemmas. Otan sitten itse sivuetäisyyttä tilanteeseen ja nostan käden ja vapautan lelulle, kun Lento katsoo sitä. Tavoitteena ettei koira agilityssä tuijottele vaan omistajaa, vaan oppii lukemaan rataa ja keskittyy lähdössä linjaan, jolle pitäisi lähteä esteitä suorittamaan.

Bambun taas oli eilen Juhan treeneissä ja voi elämä (Elisalla oli tähän vielä parempi julkaisukelvoton ilmaisu). Rata oli vaikea; toiselle esteelle kosahti jo kaikilla niin pahasti että uudestaan ja uudestaan ja vielä kerran piti sitten harjoitella. Eikä se jatkokaan siitä eteenpäin mitään kovin kaksista ollut. Taisin jossain vaiheessa ihan Juhallekin kommentoida että "tää on ihan hirveetä"... :D Meillä Bambun kanssa vika oli taas ihan täysin mun ajoituksissa, jotka ohjasi koiran yllättävissä ja vähemmän yllättävissä tilanteissa esteiden väärällä puolelle ja muutenkin oudoissa juoksulinjoissa (tuli ihan hahmotushäiriöinen olo). Jos nyt jotain positiivista niin kehutaan Bambua, joka jaksoi uskomattoman hyvin toistoa ja teki innokkaasti hommia. Koirat varmaan ajatteli että olipas sekavat treenit sekoilevien ohjaajien kanssa...pääasia että koiria ei rangaista ihmisten sekoiluista vaan palkkaa tulee aina, niin koira säästyy suurimmalta osalta epäonnistumisen kokemuksia :) Ainiin ja Bambuhan pysyy paikallaan lähdössä, kun vaan käsken "paikka" ja kävelen pois, eipä siis tarvitse taistella enää siitä asiasta. Joku oivallus näistäkin treeneistä siis jäi kuitenkin käteen.