Ihan ihme juttu; olen jo kahtena päivänä peräkkäin käynyt ihan vartavasten läheisellä kentällä tekemässä tokoa! Yleensä tulee tokoiltua vain vähän kerrallaan siellä täällä kesken lenkin tai omalla pihalla. Lentolla on juoksu, joten agikentälle ei ole asiaa, niin pakkohan sitä jotain on nappulan kanssa tehdä. Bambukin pääsi eilen mukaan tokoilemaan :) Bambu teki T-kirjaimen muotoista seuraamiskaaviota, jossa oli vähän kaikkea ja sitten muisteltiin mieleen liikkestä maahanmenoa. Bambu oli ihan innoissaan ja kun Bambulle vaatimustaso ei ole ihan niin korkea, niin päasiassa kaikki sujui aika mallikkaasti vain muutamilla herpaantumisilla.

Lenton kanssa ollaan tehty paikallamakuuta, seuraamista, luoksetuloja ja sivulle tuloja, sekä nopeita maahanmenoja. Paikalla makuussa Lento on tarkkaavainen ja pysyy hyvin n. puoli minuuttia. Häiriöherkkyys on vielä suuri ja helposti pienestäkin häiriöstä nousee, muttei lähde kuitenkaan luokse. Palkkailin siis aika tiuhaan ja sitten laitoin pallon takapalkaksi ja silloin pysyi jotenkin luotettavammin aloillaan vaikka olikin aika pinkeänä. Pysyy hyvin maassa, kun tulen luokse ja odottaa vapautusta. Seuraamisen ensimmäiset 5-10m on pääasiassa tosi hyvää, Lento lähtee reippaasti liikkeelle perusasennosta ja kontakti on hyvä. Pidemmällä matkalla kontakti rakoilee, mutta pysyy hyvin liikkeessä mukana. Kun pysähdytään perusasento on ihan vino tai Lento ei istu ollenkaan, joten tätä treenailtiin myös ihan namiavulla.

Kutsuin Lentoa luokse sivulle 5-10 metrin matkoilla. Lentolla oli kaksi vaihdetta tulee ravaten ja kauniisti (mutta olisi tietysti kiva kun tulisi nopeammin) tai tulee täysillä ja hyppää suoraan vatsaani päin tai pomppaa sivulle tullessa n. korvani korkeudelle...hmm...vinkkejä? Namiapu kädessä saa lenton hidastamaan vauhtia ja keskittymään sivulle tuloon, joten nopeutuuko vauhti vaan sitten aikanaan?

Aloiteltiin maahanmenoja liikkeestä, ei seuraamisesta, vaan Lento kulki vain vapaamuotoisesti vasemmalla puolella. Lento mielellään meni istumaan, ja kaksoiskäskyllä vasta maahan. Tehtiin käsiavulla nopeita maahanmenoja ja sen jälkeen pari maahanmenoa ilman käsiapuakin sujui ihan mallikkaasti, mutta sitten taas "unohtui", joten autettuja maahanmenoja varmaan vaan lisää. Lento oli hyvin motivoitunut koko treenien ajan, mutta keskittyminen ei riitä tarkkaan työskentelyyn ihan niin hyvin kuin agilityssä. Pääasiassa kuitenkin aika mukavat treenit!