"Vuosi sitten olin näin nappula, kuinka paljon vuodessa olenkaan oppinut ja kasvanut"

Lento on nyt kasvanut isoksi tytöksi ja paljon olen miettinyt mitä kaikkea Lenton kanssa missäkin vaiheessa haluaisin puuhata. Paljon tietysti riippuu siitä milloin Lento astutetaan; kenties vuoden päästä keväällä tai myöhemmin. Paljon riippuu myös näyttelysuunnitelmista tai lähinnä karvojen kasvatuksesta, sillä näyttely turkin kanssa ei paljoa metsissä kynnetä kurakeleillä. Agilityssäkin eron huomaa heti kun turkkia ei ole niin vauhti kasvaa ja tekniikka paranee. On se kumma juttu, kun ei sen turkin luulisi niin paljon "painavan" koiran päällä, mutta jotenkin se kuitenkin liikkumiseen vaikuttaa...Nyt on mukavaa aikaa kesä harjoitella nimenomaan hyppytekniikka mallilleen ja sitten vain toivoa että Lento ei taas ala hypätä korkeutta, kun turkki kasvaa. Jos niin käy niin ei varmaan päästä aloittamaan kisaamista ennen kuin kaksivuotisnäyttelyt on hoidettu alta pois. Mieli tekisi ehkä tehdä yksi näyttelyreissu ulkomaille Sannan ja Alman kanssa maaliskuussa ensi vuonna, mutta katsotaan nyt miten nämä turkki asiat menevät. 

Agilityssä suunnitelmat tuntuvat aika selviltä ja agilityssä myös tavoitteet ovat korkeimmalla. Lento on mielestäni aivan mahtava agilitykoira; nopea, ketterä, herkkä ja ennen kaikkea Lentolla on halu tehdä täysillä, kun agility on niin kivaa. Huono puoli on ohjaajassa "roikkuminen", mutta siksi panostamme treeneissä nyt ja vastaisuudessa irtoamiseen, itsenäisyyteen ja itsevarmuuden kasvattamiseen. Syksyyn mennessä haluaisin että Lentolla olisi kontaktit. Oikeat kontaktit, niin että koira oikeasti tietää mitä tekee, eikä vain pysähdy kun karjutaan SEIS :) harjoitteluun on kunnon suunnitelma, katsotaan kuinka se toteutuu. Toinen harjoiteltava asia on kepit, mutta ensin panostamme kontakteihin ja lisätään keppitreeniä vähitellen kohti loppukesää. Syksyllä sitten mölleihin, jos kontaktit on hallussa!

Tokoilu ei tällä hetkellä kiinnosta ollenkaan, mutta sitäkin suurempi kiinnostus on herännyt pk lajeihin. Olen ajatellut alkaa hitaalla aikataululla valmistelemaan Lentoa BH kokeeseen. Kenties sen suorittaminen voisi olla mahdollista joskus ensi vuonna, mutta tällä nyt ei ole oikeastaan mitään kiirettä. Kunhan nyt itsekin perehdyn ensin asiaan kunnolla ja suunnittelen mitä harjoitellaan ja milloin. Sitten voitaisiinkin aloittaa suojelu..no ei nyt sentään :D Jäljen tekemiseen sen sijaan innostusta nyt taas riittää kun lumet ovat sulaneet, toivottavasti saataisiin vaan seuraa, kun jäljen tekeminen on aika tylsää yksin...

Mielessä on pyörinyt myös taipumuskokeen suorittaminen ja sinne on kyllä kova halu, mutta milloin tarkalleen se on vähän kysymysmerkki. Jotain lintuja pitäisi myös pakkaseen hankkia, kunhan saa nuo marjat ja muut syötyä pois, että pääsisi näkemään hieman Lenton suhtautumista riistaan. Ristohan toki ilahtuu, kun ranskalaiset, jätski ja mansikat ovat vaihtuneet raatoihin... ja sitten olisi vielä se luonnetesti, jonne saan toivottavasti Lenton vietyä mahdollisimman pian ikärajan täytyttyä, sillä tulokset kiinnostavat kovasti!